Geen producten (0)

Aansluitingen Portofoon

Hier vindt u een overzicht van de meest gebruikte aansluitingen voor headsets bij de verschillende merken portofoons:

Aansluitingen portofoon

IP-codering

Een IP-code (Ingression Protection of International Protection) bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen vaste stoffen aan en het tweede cijfer de bescherming tegen water en andere vloeistoffen. Als er een X staat betekent dit dat het niet getest is op de betreffende categorie. Wij hebben de volledige IP-codering voor u in beeld gebracht: link IP-codering

Waterbestendig

 

Woordenboek

 Woordenboek

Reikwijdte

Het bereik is sterk afhankelijk van de omgeving waarin u de portofoons gebruikt. Het zendvermogen van alle PMR446 portofoons is in Nederland gelimiteerd op 0,5 Watt, wat resulteert in een maximaal bereik van 500 meter tot 3 kilometer. Het bereik is sterk afhankelijk van de omgeving waarin u de portofoons gebruikt. Elk obstakel dat tussen de zender en de ontvanger staat heeft invloed op de reikwijdte van de portofoon. Bijvoorbeeld bomen, huizen, beton, ijzerplaten, glas, bergen, etc. etc. Wilt u advies over de portofoon die u het beste kunt kopen voor de omstandigheden waarbij u hem gaat gebruiken, neem gerust contact met ons op en wij zullen u een passend advies geven.

Ook is de kwaliteit van het apparaat bepalend voor het bereik. Deze ligt vooral in de kwaliteit van de antenne, de accu en het binnenwerk (massa). Hoe langer de antenne en hoe zwaarder de massa, des te meer bereik. Een Li-ion accu zal vele malen langer meegaan dan een AAA-cel. Een portofoon van 50 euro presteert minder dan een professionele portofoon van 190 euro.

Reikwijdte portofoon