Geen producten (0)
Nieuw
Ic m605euro Ic m605eurovhf
1 2
 

Marifoon IC-M605EURO

€ 1.048,00 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1 tot 3 werkdagen
Specificaties
Productcode IC605
Omschrijving

IC-M605 EURO   NIEUW!

Nieuwste top model marifoon van Icom de IC-M605 Euro. Deze geavanceerde VHF marifoon met superieure eigenschappen is bedoeld voor de gebruiker die hoge eisen stelt aan prestaties, gebruiksvriendelijkheid en systeemflexibiliteit. De Icom IC-M605 zit boordevol nieuwe features en is uitgerust met een groot 4,3 inch kleuren scherm met een zeer hoge resolutie wat zorgt voor een zeer grote inkijkhoek van bijna 180 graden. Door deze hoge resolutie worden de letters en functie pictogrammen helder en duidelijk weergegeven. Ook in de speciale nachtmodus blijft alles uitstekend afleesbaar in het donker en zorgt voor extra comfort.

De Icom IC-M605 Euro is een vaste marifoon van hoge kwaliteit met ingebouwde AIS-ontvanger. Op het grote kleurenscherm ziet u real-time informatie over AIS scheepsverkeer. Als u een AIS-target wilt oproepen doet u dit gemakkelijk via DSC. De marifoon is gemakkelijk te bedienen.

Het grote voordeel van de Icom IC-M605 ten opzichte van oudere modellen, zoals de IC-M506, is dat u gemakkelijk een aantal basisstations aan kunt sluiten op deze vaste marifoon. Dit is vooral handig voor grotere boten, wanneer u bijvoorbeeld ook in uw slaapkamer gemakkelijk de informatie van de AIS wilt kunnen zien. De Icom IC-M605 Euro is ook volledig op afstand te bedienen door middel van een optioneel Command Station of een Command Mic. Daarnaast heeft deze marifoon een ingebouwde versterker waardoor een aangesloten PA speaker dienst doet als misthoorn. Als u hem verbindt met een 30W tweespraak hailer kunt u makkelijk communiceren met bijvoorbeeld een brugwachter.

Deze marifoon is gelukkig wel bestand tegen een beetje water en is dan ook IPX8 gekeurd. Bovendien beschikt de marifoon over de AquaQuake technologie, waarmee de IC-M605 door middel van geluidstrillingen water uit zijn systeem trilt.

Verstaanbaarheid voor beide partijen wordt aanzienlijk vergroot met de IC-M605 door middel van de Active Noise Cancelling. Deze ruis-onderdrukking filtert een groot deel van het achtergrondlawaai uit uw berichten. Ook beschikt deze marifoon over Rewind Say Again technologie waardoor hij de laatste twee minuten van een bericht opneemt. Zo mist u nooit meer wat er gezegd wordt.

U kunt op deze marifoon eenvoudig voorkeurskanalen instellen. De marifoon is ook voorzien van een flexibele Dual- en Tri-watch, waarmee u meerdere kanalen kunt beluisteren. In Nederland en België zijn deze functies echter geblokkeerd als u met Atis vaart.

De Icom IC-M605 Euro is compatibel met NMEA 0183 én met het modernere NMEA 2000 en is ook in staat te converteren tussen de twee. Daarnaast kunt u hem aansluiten op het MarineCommander netwerk van Icom. Daarnaast ondersteunt de geïntegreerde ontvanger GPS, GLONASS en SBAS.

Icom is een merk dat al meer dan 60 jaar specialiseert in communicatieproducten van hoogwaardige kwaliteit. Op alle Icom marifoons zit 2 jaar garantie en op de accu's 1 jaar. 

Uiteraard geeft de Portofoondiscounter u graag advies en ook onderstaande tip:
Wij raden u aan, als u veel op zee vaart, om de handset van de marifoon zo nu en dan in zoet water te dompelen om het zout eruit te spoelen.

Dit nieuwe vlaggenschip onder de marifoons kan uitgebreid worden tot drie stuks Command head/commandmic zodat deze overal op afstand is te bedienen. Dit kan met de RC-M600 command head en of de HM-229B/W commandmic inclusief een intercomfunctie tussen de primaire zendontvanger en controllers. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en overal duidelijke en heldere communicatie binnen uw vaartuig. Zoals eerder aangegeven zit deze nieuwe Icom IC-M605 boordevol mogelijkheden waarvan een aantal zeer opvallend zijn.

Aantal belangrijke kenmerken:
- Met optionele UT-112 unit gescrambelde , beveiligde gesprekken voeren
- IPX8 waterdicht bij 1 meter diepte gedurende 60 minuten
- Dual en tri watch functie
- 4,3 ich hoge resolutie display
- Knop voor directe toegang tot kanaal 16 en oproepkanaal
- De meegeleverde HM-205RB luidsprekermicrofoon kan worden aangesloten op achterpaneel
- Compatibel met het maritieme navigatiesysteem van Icom , MarineCommander
- Ondersteunt nieuwe viercijferige kanalen, zoals van kracht met ingang van 1 januari 2017
- Geïntegreerde GNSS ontvanger 
- AquaQuake functie om water er uit te trillen
- Rewind Say Again techniek laatste 2 minuten worden steeds opgenomen.

Met een geïntegreerde AIS-ontvanger kan de IC-M605EURO real-time AIS-informatie over scheepsbewegingen op het scherm te weergeven. Met het AIS-comboscherm kunt u de AIS-plotter in de gaten blijven houden tijdens basisgebruik van de marifoon. U kunt een geselecteerd AIS-doel direct vanaf het AIS-scherm oproepen door middel van een individuele DSC-oproep. De nieuwe Icom heeft ook een zeer goede gebruikersinterface. De combinatie van het directionele toetsenblok en de softkeys zorgt voor een uiterst eenvoudige bediening. De meest voorkomende functies zijn toegewezen aan softkeys (onderaan het scherm) voor een snelle drukknopwerking. Het grote tien-toetsenblok stelt u in staat om op soepele wijze kanaalnummers, MMSI-nummers met ID-namen etc. in te voeren.

Toonaangevende ontvanger prestaties in deze nieuwe marifoon. Een zwak signaal naast een sterk signaal wordt door de IC-M605EURO nog kristalhelder ontvangen. De commerciële kwaliteit ontvanger prestaties (een selectiviteit en IMD van meer dan 75 dB) zorgen te allen tijde voor een betrouwbare communicatie. Deze Icom marifoon is ook uitgevoerd met active noise cancelling. De Active Noise Cancelling technologie verwijdert digitaal achtergrondgeluiden bij zowel zenden als ontvangen en zorgt voor heldere communicatie in lawaaierige maritieme omgevingen. Last Call Voice Recording. Opnamefunctie van de laatst ontvangen uitzending slaat automatisch maximaal twee minuten van een inkomende aanroep op. Hiermee mist u geen inkomende oproepen meer.

Privégesprek. Met een optionele spraakscrambler unit, de UT-112, kunt u met de IC-M605EURO een d.m.v. een 32-toonscode beveiligd gesprek voeren. Deze functie is handig wanneer u privé-informatie met vergezellende schepen wilt uitwisselen. Helder en krachtig audio. De IC-M605EURO verbetert de verstaanbaarheid van ontvangen oproepen. De waterdichte luidsprekerconus zorgt voor een superieure geluidskwaliteit bij een groot frequentiebereik en een vlakke frequentierespons voor een krachtig, en tegelijkertijd helder geluid. 30 W tweeweg hailer en automatische misthoorn. Wanneer aangesloten op de optionele SP-37 hoornluidspreker, kunt u de bemanning op het dek of op de wal via de microfoon van de marifoon toespreken, en u kunt via de hoornluidspreker ieder antwoord horen. Ook verkrijgbaar is de RX hailerfunctie met vier patronen van de automatische misthoorn.

Geïntegreerde GNSS ontvanger. Een GNSS (GPS, GLONASS en SBAS) ontvanger is in de IC-M605EURO geïntegreerd. Positiegegevens kunnen eenvoudig worden ontvangen door middel van de meegeleverde GNSS antenne met 5 m kabel, UX-241. NMEA 2000™, NMEA 0183/-HS connectiviteit. Met behulp van NMEA 2000™ connectiviteit kan de marifoon GNSS, AIS rapporten, DSC oproepinformatiegegevens, radiofrequentie en PGN-lijstgegevens op het netwerk uitwisselen. NMEA 0183/-HS GNSS positiegegevens kunnen ook worden omgezet in NMEA 2000™ gegevens voor gebruik in combinatie met andere apparatuur.

Eigenschappen Icom IC-M605 Euro Marifoon:
- Frequentie bereik: 156.000 - 163.425
- Ingebouwde GPS
- Kleuren display 4,3 inch
- DSC
- Ingebouwde AIS
- Aquadrain
- IPX8
- Verbruik: 25W 5.5A, 1W 0.7A
- Temperatuur bereik: -20 Celsius tot +60 Celsius
- ATIS zelf te programmeren: Ja
- MMSI zelf te programmeren: Ja

Inhoud van het pakket:
1x Marifoon Icom IC-M605 Euro, 1x Hand Microfoon HM-205RB + Clip, 1x 12 Volt DC kabel, 1x Inbouw Beugel, 1x GNSS Antenne UX-241

 

Product specificaties

Merk en type:

Icom vaste marifoon

Ontvangst van:

VHF, Atis, DSC en AIS 
NMEA 2000 of NMEA 0183-HS

Kleur:

Zwart

Zendvermogen:

1W of 25W

Audio output:

meer dan 15W (@ 4 Ohm)

Frequentiebereik:

156.050?163.275 MHz

Verbruik:

6.0 - 8.0A

Waterdicht:

IPX8

 

Voeg meerdere basisstations toe voor in uw boot!

Converteert NMEA 0183 en NMEA 200

IPX8 waterproof

Rewind Say Again technologie, neemt 2 minuten op

Ook interessant

€ 249,00