Geen producten (0)

Unicef spotje: Kinderarbeid, dat pikken we niet!

Unicef spotje: Kinderarbeid, dat pikken we niet!

The making of:

http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/campagnes/kinderarbeid-dat-pikken-we-niet/making-of/

Misschien heb je de nieuwe spot van UNICEF Nederland al gezien. En misschien dacht je, wat veel meer mensen dachten tijdens de opnames: "nee, dit kan echt niet!". Daar zijn wij blij mee.

Want met de nieuwe spot willen we het Nederlandse publiek laten zien in welke situatie wereldwijd zich nog miljoenen kinderen bevinden. Dag in dag uit werken zij in zware en gevaarlijke omstandigheden. Om dit bij mensen door te laten dringen, vragen we op deze manier daar aandacht voor.

 Er zijn twee spots te zien: een over kinderen die als stratenmaker aan het werk zijn en een spot met kinderen die als vuilnisman werken. De kinderen die in de spots figureren zijn geworven via een casting bureau voor kinderen. Zij zijn geen moment in een gevaarlijks situatie terecht gekomen.

Het materiaal waarmee zij werkten, zoals de tegels en vuilniszakken, zag er zwaar uit, maar was dat niet. De tegels waren van een licht materiaal nagemaakt en de vuilniszakken waren gevuld met proppen papier.

In de spot zie je mensen verontwaardigd reageren. De volwassenen die ingrijpen, zijn onbedoeld en onbewust hoofdpersoon geworden in de commercial. Zij hebben hier achteraf toestemming voor gegeven. 

UNICEF is heel blij met het resultaat. Kinderarbeid in Nederland pikken we niet. Als we dat hier niet doen, waarom dan wel in Benin, Burkina Faso of Bangladesh? Ook daar kunnen we er wat aan doen.

Doe je mee? Help vandaag nog een kind naar school. 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren